Jump to content


KWA MP7: Problem with fullautomode

fullauto problem reswitch semi mp7 kwa trigger fireselector

  • Please log in to reply
16 replies to this topic

#1 vovi87

vovi87

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 10 posts
  • Gender:Male
  • Country:

Posted 04 June 2012 - 01:55 AM

Hi guys,

since yesterday i've really curious problem with the fullautomode of my MP7.

When I shoot semi everything works fine.
But if I switch to fullauto, I can shoot one salve untial I leave the trigger.
It doesn't matter whether the salve in FA was 2..3.. BBs shoot out or an whole magazin, so long I dont leave my finge from the trigger unit.

After that it shoots anymore, feels like the MP7 is not charged (no back pressure of the triggerunit)

But when I put the selectorswitch back to semi and subsequently to fullauto, its possible to shoot out one FA salve again...

Is this problem known by someone ?

greetings

#2 diescheize11

diescheize11

    Enthusiast

  • Members
  • PipPip
  • 30 posts
  • Country:

Posted 05 June 2012 - 09:04 PM

Not sure if it's just me, but I'm lost in translation there friend.

#3 BoobieM4H

BoobieM4H

    Guru

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 1,046 posts
  • Gender:Male
  • Location:SAN JOSE, CA
  • Interests:IF IT USES GREEN GAS..I MAKE IT SHOOT BETTER!
  • Country:

Posted 05 June 2012 - 10:29 PM

yes..please explain in clearer detail..kind of confusing..thanks.

#4 tiger

tiger

    Enthusiast

  • Members
  • PipPip
  • 89 posts
  • Gender:Male
  • Location:Philippines

Posted 05 June 2012 - 11:53 PM

Oh man too bad your a day late of posting

View Postvovi87, on 04 June 2012 - 01:55 AM, said:

Hi guys,

since yesterday i've really curious problem with the fullautomode of my MP7.

When I shoot semi everything works fine.
But if I switch to fullauto, I can shoot one salve untial I leave the trigger.
It doesn't matter whether the salve in FA was 2..3.. BBs shoot out or an whole magazin, so long I dont leave my finge from the trigger unit.

After that it shoots anymore, feels like the MP7 is not charged (no back pressure of the triggerunit)

But when I put the selectorswitch back to semi and subsequently to fullauto, its possible to shoot out one FA salve again...

Is this problem known by someone ?

greetings

Oh man too bad your a day late in posting because i just finished fixing an MP7 with the same problem you have. There's no easy way to describe it but it is easy to fix. If you can pull out your entire internal mechanism and take a picture of the right side with the barrel pointing away from you i can tell you what to fix.

#5 vovi87

vovi87

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 10 posts
  • Gender:Male
  • Country:

Posted 07 June 2012 - 04:37 PM

@tiger

sounds great.
Tomorrow I'll make a short video of the problem and also the pictures.

#6 vovi87

vovi87

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 10 posts
  • Gender:Male
  • Country:

Posted 08 June 2012 - 09:29 AM

So,

mee again.

For better understanding:



#7 vovi87

vovi87

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 10 posts
  • Gender:Male
  • Country:

Posted 08 June 2012 - 10:02 AM

Here the picture from the rightside internalsystem:

Attached Files



#8 partninja

partninja

    Enthusiast

  • Members
  • PipPip
  • 78 posts
  • Country:

Posted 09 June 2012 - 02:52 PM

I get what he's saying. Salve = salvo.

Semi works fine. Full auto works for his first trigger pull. When he shoots again in auto, it doesn't not work. He can fire any number of bbs in the first burst, but the second burst will not fire.

#9 tiger

tiger

    Enthusiast

  • Members
  • PipPip
  • 89 posts
  • Gender:Male
  • Location:Philippines

Posted 10 June 2012 - 05:25 PM

Posted Image

No. 3 is your selector switch and no.1 is your selector arm that moves up and down to manipulate the selector lever. With normal wear and tear this will start to loosen and have a play. So when it loosens your no. 1 that moves down to position no. 2 for full auto mode will no longer remain in place due to recoil. It will move up "A LITTLE" disengaging the hammer. So when you move your selector to single and auto again it will push down again and start to function till you release the trigger and it moves up again.

I fixed this by putting very little epoxy between the selector switch (3)  and its Shaft to remove the slack. and a little at the no.2 position.
That's how i fixed the problem with mine.

Make sure that if your going to put anything between the selector switch and it's shaft the selector swwitch must be pointing down to full auto mode.

Edited by tiger, 10 June 2012 - 05:33 PM.


#10 BoobieM4H

BoobieM4H

    Guru

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 1,046 posts
  • Gender:Male
  • Location:SAN JOSE, CA
  • Interests:IF IT USES GREEN GAS..I MAKE IT SHOOT BETTER!
  • Country:

Posted 10 June 2012 - 11:20 PM

i would try what tiger suggests..good luck...and thanks for posting this tiger. good to know for future reference

#11 gcw360

gcw360

    Supreme Guru

  • Super Moderator
  • PipPipPipPip
  • 11,300 posts
  • Gender:Male
  • Location:New Jersey
  • Interests:Airsoft (Especially repair and customizing), Fly Fishing, Fossils (Especially Dino), Snakes, Photography
  • Country:

Posted 11 June 2012 - 03:35 PM

View Posttiger, on 10 June 2012 - 05:25 PM, said:

Posted Image

No. 3 is your selector switch and no.1 is your selector arm that moves up and down to manipulate the selector lever. With normal wear and tear this will start to loosen and have a play. So when it loosens your no. 1 that moves down to position no. 2 for full auto mode will no longer remain in place due to recoil. It will move up "A LITTLE" disengaging the hammer. So when you move your selector to single and auto again it will push down again and start to function till you release the trigger and it moves up again.

I fixed this by putting very little epoxy between the selector switch (3)  and its Shaft to remove the slack. and a little at the no.2 position.
That's how i fixed the problem with mine.

Make sure that if your going to put anything between the selector switch and it's shaft the selector swwitch must be pointing down to full auto mode.
MP7 subject matter expert!  No doubt!

#12 vovi87

vovi87

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 10 posts
  • Gender:Male
  • Country:

Posted 16 June 2012 - 11:05 AM

So I tryed to fix it, but it seems it doesn't work.

I think I need some spareparts.  But it is not able to send it in an other country then the states... and I cand find an contact email-address.
Thats very bad... what should I do now ?

#13 gcw360

gcw360

    Supreme Guru

  • Super Moderator
  • PipPipPipPip
  • 11,300 posts
  • Gender:Male
  • Location:New Jersey
  • Interests:Airsoft (Especially repair and customizing), Fly Fishing, Fossils (Especially Dino), Snakes, Photography
  • Country:

Posted 16 June 2012 - 04:08 PM

View Postvovi87, on 16 June 2012 - 11:05 AM, said:

So I tryed to fix it, but it seems it doesn't work.

I think I need some spareparts.  But it is not able to send it in an other country then the states... and I cand find an contact email-address.
Thats very bad... what should I do now ?
You can call KWA, order the parts, and have them sent to you.  The order needs to be done over the phone with a credit card.  They will ship to other countries.

#14 vovi87

vovi87

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 10 posts
  • Gender:Male
  • Country:

Posted 17 June 2012 - 04:13 AM

PayPal-orders wont be able to do ?

#15 gcw360

gcw360

    Supreme Guru

  • Super Moderator
  • PipPipPipPip
  • 11,300 posts
  • Gender:Male
  • Location:New Jersey
  • Interests:Airsoft (Especially repair and customizing), Fly Fishing, Fossils (Especially Dino), Snakes, Photography
  • Country:

Posted 17 June 2012 - 05:58 AM

View Postvovi87, on 17 June 2012 - 04:13 AM, said:

PayPal-orders wont be able to do ?
No, only credit card at this time.

#16 vovi87

vovi87

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 10 posts
  • Gender:Male
  • Country:

Posted 17 June 2012 - 01:00 PM

damn... will that be changing soon ?

#17 diescheize11

diescheize11

    Enthusiast

  • Members
  • PipPip
  • 30 posts
  • Country:

Posted 18 June 2012 - 07:19 AM

Don't you need  a Credit card for paypal? Good luck! Get that thing operational.





Also tagged with one or more of these keywords: fullauto, problem, reswitch, semi, mp7, kwa, trigger, fireselector

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users