Jump to content


Full Auto Not Shooting Far.


  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 TwoTonedSocks

TwoTonedSocks

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 24 posts
  • Gender:Male
  • Country:

Posted 24 June 2011 - 04:41 PM

When I fire my G36C on Semi, It shoots very well, But when I try to shoot Full Auto, it doesn't even fire past 50ft and the BBs fly in very random directions, unlike in Semi, where the BBs fly in very straight and there is little deviance between shots.

#2 gcw360

gcw360

    Supreme Guru

  • Super Moderator
  • PipPipPipPip
  • 11,604 posts
  • Gender:Male
  • Location:New Jersey
  • Interests:Airsoft (Especially repair and customizing), Fly Fishing, Fossils (Especially Dino), Snakes, Photography
  • Country:

Posted 24 June 2011 - 04:54 PM

How old is your gun and what battery are you using?

#3 TwoTonedSocks

TwoTonedSocks

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 24 posts
  • Gender:Male
  • Country:

Posted 24 June 2011 - 05:39 PM

View Postgcw360, on 24 June 2011 - 04:54 PM, said:

How old is your gun and what battery are you using?
It's almost 3 months old, and I'm using Echo1 11.1v 1100 mAh 15c lipos.

#4 gcw360

gcw360

    Supreme Guru

  • Super Moderator
  • PipPipPipPip
  • 11,604 posts
  • Gender:Male
  • Location:New Jersey
  • Interests:Airsoft (Especially repair and customizing), Fly Fishing, Fossils (Especially Dino), Snakes, Photography
  • Country:

Posted 24 June 2011 - 05:45 PM

Any idea what the ROF is in full-auto?  Also, have you cleaned the barrel and how have you cleaned it?  What BB's are you using...brand and weight? Lastly, does you g36 have HK trades or not?

#5 TwoTonedSocks

TwoTonedSocks

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 24 posts
  • Gender:Male
  • Country:

Posted 24 June 2011 - 05:54 PM

View Postgcw360, on 24 June 2011 - 05:45 PM, said:

Any idea what the ROF is in full-auto?  Also, have you cleaned the barrel and how have you cleaned it?  What BB's are you using...brand and weight? Lastly, does you g36 have HK trades or not?
I don't know the exact ROF, but I'd say at least 20bps.
I have cleaned it, Just used a peace of 100% cotton shirt and the cleaning rod.
This happened the first time I tried playing with it (about a week after getting it), but I thought it just needed to be broken in.
I'm using Airsoft Elite 0.25g BBs.

#6 TwoTonedSocks

TwoTonedSocks

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 24 posts
  • Gender:Male
  • Country:

Posted 24 June 2011 - 06:12 PM

View Postgcw360, on 24 June 2011 - 05:45 PM, said:

Any idea what the ROF is in full-auto?  Also, have you cleaned the barrel and how have you cleaned it?  What BB's are you using...brand and weight? Lastly, does you g36 have HK trades or not?
Yes it Is the one with the trades.
I tried KSC 0.20g bbs and it still did it, but I reduced the ROF, using a MOSFET, and it seems to have done the job. I only have about 60-75ft available, so I don't know hoe much it has changed, but after I go to a game Sunday, I'll let you know if it's fixed.

#7 gcw360

gcw360

    Supreme Guru

  • Super Moderator
  • PipPipPipPip
  • 11,604 posts
  • Gender:Male
  • Location:New Jersey
  • Interests:Airsoft (Especially repair and customizing), Fly Fishing, Fossils (Especially Dino), Snakes, Photography
  • Country:

Posted 24 June 2011 - 06:20 PM

That would be good.  Let us know how it acts this weekend. :gun:

#8 TwoTonedSocks

TwoTonedSocks

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 24 posts
  • Gender:Male
  • Country:

Posted 27 June 2011 - 01:03 PM

View Postgcw360, on 24 June 2011 - 06:20 PM, said:

That would be good.  Let us know how it acts this weekend. :gun:
Lowering the ROF did the job. Had the same range on full auto as I do with semi.

#9 gcw360

gcw360

    Supreme Guru

  • Super Moderator
  • PipPipPipPip
  • 11,604 posts
  • Gender:Male
  • Location:New Jersey
  • Interests:Airsoft (Especially repair and customizing), Fly Fishing, Fossils (Especially Dino), Snakes, Photography
  • Country:

Posted 27 June 2011 - 05:47 PM

Glad to hear it's all fixed for you.  Thanks for reporting back.

#10 mirage20059

mirage20059

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
  • Country:

Posted 06 July 2011 - 07:55 AM

I have a very similar issue with my G36C running a 11.1v 20c 1600mAh Lipo.  When going full auto the first 3 to 4 shots will we straight and far.  However the 5th one will have shoot down and not go far.  I assume that the gears are winding and releasing to fast to charge the spring all the way?

Using the stock mag with it as well on occasion in full auto bursts it will dry fire in between shots.  Is this just a failure of the mag to keep up with the rate of fire?

Both issues are fixed with a lower voltage battery, shooting in short controlled bursts, or going semi.

Thanks

#11 mirage20059

mirage20059

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
  • Country:

Posted 06 July 2011 - 12:34 PM

Found this older post apparently I just need to get a battery with a lower C rating.

old post same issue




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users