Jump to content


Hop Up Problems


  • Please log in to reply
29 replies to this topic

#21 vic_man4

vic_man4

    Specialist

  • Members
  • PipPipPip
  • 591 posts
  • Location:Niagara, Ontario, Canada
  • Interests:Airsoft, XBox 360 (GamerTag = CovertMaz), Cars, and HEAVY METAL \m/

Posted 04 September 2008 - 11:11 AM

View Postallizard, on Sep 3 2008, 06:30 PM, said:

Have you inspect your bucking and the nub yet?

He said he already has I think :huh:

#22 brooklyn468

brooklyn468

    Specialist

  • Members
  • PipPipPip
  • 559 posts

Posted 04 September 2008 - 03:20 PM

View Postallizard, on Sep 3 2008, 09:30 PM, said:

Have you inspect your bucking and the nub yet?

Yes I have. I took apart the hop- up again today, and I cleaned the bucking. I saw no cracks, but it appeared to work better than it did before. I will test it tomorrow, because it has been raining all day today.

#23 Guest_allizard_*

Guest_allizard_*
  • Guests

Posted 04 September 2008 - 04:10 PM

If hopup is fine... you need to open the gearbox and check the internal.  Another possibility why the gun loosing FPS is the spring been compress for a long time and lost it's tension.  You scratch it or replace another spring.

Either way, you probably need to open the gearbox and inspect it.

#24 brooklyn468

brooklyn468

    Specialist

  • Members
  • PipPipPip
  • 559 posts

Posted 04 September 2008 - 07:03 PM

View Postallizard, on Sep 4 2008, 07:10 PM, said:

If hopup is fine... you need to open the gearbox and check the internal.  Another possibility why the gun loosing FPS is the spring been compress for a long time and lost it's tension.  You scratch it or replace another spring.

Either way, you probably need to open the gearbox and inspect it.

I already tried opening the gearbox I saw absolutely nothing wrong with it. I checked multiple times for hairline cracks, and nothing. Maybe it is the spring...

Would it matter if I got a spring that wasn't made by KWA? I mean would it fit? Like a Systema?

Just another question, its FPS remained the same. Wouldn't it go faster if the spring lost some of its tension?

I also fire on semi a few times after I am done.

#25 vic_man4

vic_man4

    Specialist

  • Members
  • PipPipPip
  • 591 posts
  • Location:Niagara, Ontario, Canada
  • Interests:Airsoft, XBox 360 (GamerTag = CovertMaz), Cars, and HEAVY METAL \m/

Posted 05 September 2008 - 01:56 PM

View Postbrooklyn468, on Sep 4 2008, 07:03 PM, said:

I already tried opening the gearbox I saw absolutely nothing wrong with it. I checked multiple times for hairline cracks, and nothing. Maybe it is the spring...

Would it matter if I got a spring that wasn't made by KWA? I mean would it fit? Like a Systema?

Just another question, its FPS remained the same. Wouldn't it go faster if the spring lost some of its tension?

I also fire on semi a few times after I am done.

If your spring loss tension your ROF might be higher, it would make sense if it was. But your FPS would decrease. Whats your gun shooting again?

#26 brooklyn468

brooklyn468

    Specialist

  • Members
  • PipPipPip
  • 559 posts

Posted 05 September 2008 - 02:22 PM

It shot through 1 side of a Mountain Dew can.

It could be the can, but at the chrono at the field it was 290- 330fps with .2 AE.

ROF was normal, I really never got to officialy time the ROF  :lol:

I was going to shoot it again, but there is a situation downtown and there are helocopters flying around, and I decided it would be better if I waited to shoot it.  :lol:

Edited by brooklyn468, 05 September 2008 - 02:23 PM.


#27 vic_man4

vic_man4

    Specialist

  • Members
  • PipPipPip
  • 591 posts
  • Location:Niagara, Ontario, Canada
  • Interests:Airsoft, XBox 360 (GamerTag = CovertMaz), Cars, and HEAVY METAL \m/

Posted 05 September 2008 - 04:23 PM

View Postbrooklyn468, on Sep 5 2008, 03:22 PM, said:

It shot through 1 side of a Mountain Dew can.

It could be the can, but at the chrono at the field it was 290- 330fps with .2 AE.

ROF was normal, I really never got to officialy time the ROF  :lol:

I was going to shoot it again, but there is a situation downtown and there are helocopters flying around, and I decided it would be better if I waited to shoot it.  :lol:

Hmmm, do you have a M120 spring lying around, because I think that since you have found nothing wrong then it leaves nothing but the spring :/

#28 karMeister

karMeister

    Guru

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 1,534 posts
  • Gender:Male
  • Location:a small hole under a rock =P
  • Interests:EAR=((1+APR/n)^n)-1
  • Country:

Posted 05 September 2008 - 06:02 PM

Lemon spring? ehehe!  yeah you should try anothr spring.

About your O-ring, you can put it around your cylinder for a while  to stretch it and check the cylinder/cylinderhead and airseal compression while your at it. Cover cylinderhead's hole with your finger and try to push the piston (with head and oring) to see if you have any leaks on that part.  Well that would cover the gearbox compression the hop compression is another story but youve checked that already...

Edited by karMeister, 05 September 2008 - 06:03 PM.


#29 vic_man4

vic_man4

    Specialist

  • Members
  • PipPipPip
  • 591 posts
  • Location:Niagara, Ontario, Canada
  • Interests:Airsoft, XBox 360 (GamerTag = CovertMaz), Cars, and HEAVY METAL \m/

Posted 05 September 2008 - 06:42 PM

View PostkarMeister, on Sep 5 2008, 07:02 PM, said:

Lemon spring? ehehe!  yeah you should try anothr spring.

About your O-ring, you can put it around your cylinder for a while  to stretch it and check the cylinder/cylinderhead and airseal compression while your at it. Cover cylinderhead's hole with your finger and try to push the piston (with head and oring) to see if you have any leaks on that part.  Well that would cover the gearbox compression the hop compression is another story but youve checked that already...

O-ring was my first guess, he says theres nothing wrong with it. The only thing left is spring because everything else seems to be working out perfectly.

#30 brooklyn468

brooklyn468

    Specialist

  • Members
  • PipPipPip
  • 559 posts

Posted 06 September 2008 - 01:44 PM

View Postvic_man4, on Sep 5 2008, 09:42 PM, said:

O-ring was my first guess, he says theres nothing wrong with it. The only thing left is spring because everything else seems to be working out perfectly.

I took it apart and put it back together again. The O- ring seems to be intact, maybe I assembled it wrong?

Nonetheless, I plan on shooting it later today.

Wish me luck  :)




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users