Jump to content


Full Auto Gas Efficiency


  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 SnowboardeR1298

SnowboardeR1298

    Enthusiast

  • Members
  • PipPip
  • 58 posts
  • Gender:Male
  • Location:Knoxville, TN
  • Country:

Posted 01 July 2013 - 07:01 PM

I have installed the HNBR green o-ring in my piston with hopes that it will correct the issues of a huge cloud of gas coming out of the ejection port when I put it on full auto and and some of the time on semi, but it hasn't met those expectations. Just curious what I can do to fix this problem because the o-ring didn't help at all and it's quite the nuisance. Also, it hurts the flight of the bbs because some will just roll out of the barrel. Please help!

#2 netpoc

netpoc

    Enthusiast

  • Members
  • PipPip
  • 185 posts
  • Gender:Male
  • Location:Central Coast, CA
  • Country:

Posted 01 July 2013 - 07:09 PM

Where do you live? The North Pole? What is the ambient temperature where you are shooting?

#3 BeachEMT

BeachEMT

    Specialist

  • Members
  • PipPipPip
  • 534 posts
  • Gender:Male
  • Location:People's Republic of California
  • Interests:Engineering, Emergency Medicine
  • Country:

Posted 01 July 2013 - 11:22 PM

Sounds like a sticky magazine valve. Have you tried removing and cleaning it?

#4 SnowboardeR1298

SnowboardeR1298

    Enthusiast

  • Members
  • PipPip
  • 58 posts
  • Gender:Male
  • Location:Knoxville, TN
  • Country:

Posted 02 July 2013 - 04:06 AM

I live in tn. That's why I'm so surprised. I haven't cleaned it though. I haven't cleaned any of them in the entire time I've had them so that could be the problem.

#5 SnowboardeR1298

SnowboardeR1298

    Enthusiast

  • Members
  • PipPip
  • 58 posts
  • Gender:Male
  • Location:Knoxville, TN
  • Country:

Posted 02 July 2013 - 06:33 AM

I'm running propane. Not sure if that has anything to do with it but just FYI.

#6 netpoc

netpoc

    Enthusiast

  • Members
  • PipPip
  • 185 posts
  • Gender:Male
  • Location:Central Coast, CA
  • Country:

Posted 02 July 2013 - 11:11 AM

How many magazines are you running? Does what you were describing happen with all of them?

#7 SnowboardeR1298

SnowboardeR1298

    Enthusiast

  • Members
  • PipPip
  • 58 posts
  • Gender:Male
  • Location:Knoxville, TN
  • Country:

Posted 02 July 2013 - 12:14 PM

I run 4 magazines. I'll check tonight and let you guys know. Could it have something to do with the piston?

#8 SnowboardeR1298

SnowboardeR1298

    Enthusiast

  • Members
  • PipPip
  • 58 posts
  • Gender:Male
  • Location:Knoxville, TN
  • Country:

Posted 09 July 2013 - 10:18 AM

I think I've figured it out; I think it's the mag valve that's gone bad so I'm gonna get some new ones from danco.

#9 BeachEMT

BeachEMT

    Specialist

  • Members
  • PipPipPip
  • 534 posts
  • Gender:Male
  • Location:People's Republic of California
  • Interests:Engineering, Emergency Medicine
  • Country:

Posted 09 July 2013 - 02:16 PM

That sounds about right.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users