Jump to content


trigger will not return in semi, but will in auto?


  • This topic is locked This topic is locked
2 replies to this topic

#1 badkarmaas

badkarmaas

    Specialist

  • Members
  • PipPipPip
  • 413 posts
  • Gender:Male
  • Location:Tennessee
  • Interests:Playing airsoft, guitar, snakes.
  • Country:

Posted 30 November 2012 - 07:19 PM

Hi guys. I finally bout new parts for my cyma mp5 and I put them in. The trigger will not return in semi, but will in auto. It shoots, just no return. Secondly, it seems the piston is stopping randomly in the cylinder instead of going straight to the cylinder head and stopping. I know this is not a Kwa product, but I couldn't find help on any other forum so please don't remove it.

#2 gcw360

gcw360

    Supreme Guru

  • Super Moderator
  • PipPipPipPip
  • 11,651 posts
  • Gender:Male
  • Location:New Jersey
  • Interests:Airsoft (Especially repair and customizing), Fly Fishing, Fossils (Especially Dino), Snakes, Photography
  • Country:

Posted 01 December 2012 - 03:46 PM

The piston sounds like it is over-cycling.  This is typically caused by:
  • Spring is too light
  • Motor too fast/strong
  • Out of spec battery
The trigger not returning is probably due to the trigger spring not being installed correctly on the trigger.  Check these things out and you will most likely solve the issue.

Now, since this is a KWA Forum and this is dealing with a non-KWA product, I need to close the thread.  I hope the information posted helps you solve the issue.

#3 niko_gpsy

niko_gpsy

    What's a Warranty?

  • Super Moderator
  • PipPipPipPip
  • 5,882 posts
  • Gender:Male
  • Location:Atlanta, GA
  • Interests:Keeping those damn squirrels from putting their filthy little paws on my peaches in my backyard. Oh, Yes. It's not just a hobby, its a passion!!
  • Country:

Posted 05 December 2012 - 02:45 PM

I would go with the trigger spring not installed correctly.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users