Jump to content


KWA LM4 Gas Problem?


  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 Avery Stuebner

Avery Stuebner

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
  • Country:

Posted 13 April 2014 - 02:33 PM

I dunno if this is my gun's problem, or because the only thing my gas can is putting out is air maybe? But I pull the trigger and all of the gas (or air???) is expelled. The can felt somewhat empty and the stuff contained inside was not cold when is was expelled.

#2 gcw360

gcw360

    Supreme Guru

  • Super Moderator
  • PipPipPipPip
  • 11,648 posts
  • Gender:Male
  • Location:New Jersey
  • Interests:Airsoft (Especially repair and customizing), Fly Fishing, Fossils (Especially Dino), Snakes, Photography
  • Country:

Posted 13 April 2014 - 04:51 PM

View PostAvery Stuebner, on 13 April 2014 - 02:33 PM, said:

I dunno if this is my gun's problem, or because the only thing my gas can is putting out is air maybe? But I pull the trigger and all of the gas (or air???) is expelled. The can felt somewhat empty and the stuff contained inside was not cold when is was expelled.
Hi AS, welcome to the KWA Forums.....try a new can of gas and report back.

#3 Avery Stuebner

Avery Stuebner

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
  • Country:

Posted 13 April 2014 - 05:16 PM

View Postgcw360, on 13 April 2014 - 04:51 PM, said:

Hi AS, welcome to the KWA Forums.....try a new can of gas and report back.
New gas resulted in the same error... Also, the black nozzle doesn't move freely within the bolt carrier, if it's supposed to anyway.
Thanks for the welcome!

Edited by Avery Stuebner, 13 April 2014 - 05:22 PM.


#4 General Pickle

General Pickle

    Specialist

  • Members
  • PipPipPip
  • 313 posts
  • Gender:Male
  • Location:Oregon
  • Interests:tactical stuffs(airsoft, real steel, knives etc.), mechanical and manufacturing engineering, computers, gaming, the great outdoors
  • Country:

Posted 13 April 2014 - 07:55 PM

View PostAvery Stuebner, on 13 April 2014 - 05:16 PM, said:

New gas resulted in the same error... Also, the black nozzle doesn't move freely within the bolt carrier, if it's supposed to anyway.
Thanks for the welcome!
The black nozzle should be able to move. Sometimes what happens is the piston plug gets stuck inside the nozzle component and doesn't allow it to move, so when the trigger is pulled there is not a enough force to break that initial seal and thus the gas just hisses out the barrel until you smack the charging handle in the rearward direction to force the bolt to cycle.

If that's not the issue you're experiencing then this may not be helpful, but I found that this fix solved some of my issues:
https://www.youtube....h?v=-zZpSdcXdHg

#5 Avery Stuebner

Avery Stuebner

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
  • Country:

Posted 14 April 2014 - 01:53 PM

View PostGeneral Pickle, on 13 April 2014 - 07:55 PM, said:

The black nozzle should be able to move. Sometimes what happens is the piston plug gets stuck inside the nozzle component and doesn't allow it to move, so when the trigger is pulled there is not a enough force to break that initial seal and thus the gas just hisses out the barrel until you smack the charging handle in the rearward direction to force the bolt to cycle.

If that's not the issue you're experiencing then this may not be helpful, but I found that this fix solved some of my issues:
https://www.youtube....h?v=-zZpSdcXdHg
I tried following this, but no matter what guide or adive I have followed, I can not get the damned c-clip off!
EDIT
Got it off!

Edited by Avery Stuebner, 14 April 2014 - 01:58 PM.


#6 Avery Stuebner

Avery Stuebner

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
  • Country:

Posted 14 April 2014 - 02:18 PM

Don't have a dremel to use...
Edit:
I can't even get the piston return out....

Edited by Avery Stuebner, 14 April 2014 - 02:26 PM.


#7 Avery Stuebner

Avery Stuebner

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
  • Country:

Posted 14 April 2014 - 03:04 PM

Sorry for all the posts, but I got that all fixed, now I'm trying to install this CQB valve... but it came with no tool, anyone know how to remove the old valve and put in the new one?

#8 Avery Stuebner

Avery Stuebner

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
  • Country:

Posted 14 April 2014 - 03:35 PM

Nevermind guys! Seems like I'm a lot smarter than I think I was (or was just overlooking a lot of stuff), because I did it all by myself and it's working perfectly. B)

#9 gcw360

gcw360

    Supreme Guru

  • Super Moderator
  • PipPipPipPip
  • 11,648 posts
  • Gender:Male
  • Location:New Jersey
  • Interests:Airsoft (Especially repair and customizing), Fly Fishing, Fossils (Especially Dino), Snakes, Photography
  • Country:

Posted 14 April 2014 - 06:13 PM

Ok....




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users